Menü Simge

DUYURULAR > 2022 Yılı Faaliyet Raporu

Değerli Üyelerimiz,

Aşağıda, kronolojik olarak sıralanmış olan faaliyetler odamızın rutin faaliyetleri dışında kalan, çeşitli etkinliklerdir. ANRO Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu her ay olağan toplantıları gerçekleştirmişlerdir.

Ocak-Aralık 2022 tarihleri arasında faaliyetlerimiz aşağıda bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,

Ankara Turist Rehberleri Odası
Yönetim Kurulu


ANKARA TURİST REHBERLERİ ODASI

OCAK-ARALIK 2022 YILI
FAALİYET RAPORU


Ocak Ayı Etkinlikleri;

1. 27 Aralık İlk yönetim kurulu toplantısı yapıldı.
2. 28 Aralık SGK Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurulu’na Fehmi Cem Yücel katıldı.
3. 04 Ocak İkinci yönetim kurulu toplantısı yapıldı.
4. 04 Ocak Yeni seçilen yönetim kurulu, denetim kurulu ve delegelerden oluşan bir heyetin katılımıyla Anıtkabir ziyareti yapıldı.
5. 04 Ocak ANRO başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz TUREB başkanı Suat Tural’ı makamında ziyaret etti.
6. 11 Ocak Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ve İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu makamlarında ziyaret edildi.
7. 17-19 Ocak Düzce/Akçakoca Eğitim Gezisine gezisine katılım sağlandı.
8. 18 Ocak Yönetim Kurulu Üyemiz Fuat Bora Güleşen’in Ankara Polis Radyosu röportajı gerçekleşti.
9. 20 Ocak Odamız adına Yönetim Kurulu Üyemiz Süha Fero Çankırı Karatekin Üniversitesi Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nu Ziyaret etti.
10. 20 Ocak Başkanımız Fehmi Cem Yücel, başkan yardımcımız Betigül Öz ve yönetim kurulu üyemiz Öznur Doksöz Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt makamında ziyaret etmiştir.
11. 25 Ocak odamızda üyelerle buluşuldu ve ANRO yönetim kurulu Ocak ayı toplantısı yapıldı.
12. 26 Ocak Çankırı Karatekin Üniversitesi Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Mikail Kara odamızda ağırlandı.


Şubat Ayı Etkinlikleri;

1. 11 Şubat Oda merkezimizde TUREB denetmeni Ömer Can Yıldız tarafından Yönetim, Denetim Kurulları üyelerimize ve gönüllü olan üyelerimize yönelik denetmenlik eğitimi verildi.
2. 17 Şubat Hıdır Şatana Süryanilik üzerine bir sunum yaptı ve Rehber Onur Ertürk ile görüşme yapıldı.
3. 18 Şubat, Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Öncü’nün gönüllü rehberlik yaptığı Eskişehir Eğitim Gezisine katılım sağlandı.
4. 18 Şubat Başkanımız ve başkan yardımcımız Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etmiştir.
5. 19 Şubat ATRO ve ANRO oda başkanları YouTube canlı yayın üzerinden söyleşi gerçekleştirdi.
6. 21 Şubat Rehberler Günü dolayısıyla Anıtkabir ziyareti yapıldı.
7. 21 Şubat Elit Palas Hotel’de Rehberler Günü kutlaması yapıldı.
8. 23 Şubat NERO’nun Anıtkabir törenine yönetim kurulu üyelerimizden Öznur Doksöz ve Süha Fero katılım gerçekleştirdi.
9. 23 Şubat Başkanımız Fehmi Cem Yücel, yönetim kurulu üyemiz Birsen Bulan ve TUREB yönetim kurulu üyesi Adem Biçer, Eskişehir milletvekili Dr.Jale Nur Süllü’yü makamında ziyaret etmiştir.
10. 25 Şubat Ankara eğitim gezisinin ilki Hatice Tabak rehberliğinde gerçekleşti.


Mart Ayı Etkinlikleri;


1. 3 Mart TURSAB BYK Engin Şahin ile görüşüldü.
2. 3 Mart ANRO-TUREB delegeleri ile üyelerimiz arasında Zoom uygulaması üzerinden online toplantı gerçekleşmiştir.
3. 3-6 Mart tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleşen Travel Expo Fuarı’na ANRO olarak katılım sağlanmıştır
4. 7 Mart Ankara İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı yapılmıştır.
5. 9 Mart Konya ikametli üyelerimiz Tuba Bağcı ve Hasan Çağatay Bulut’un destekleriyle Konya Eğitim Gezisi düzenlenmiştir.
6. 10 Mart ANRO başkan, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyemiz tarafından TÜRSAB Orta Anadolu BTK’ye ziyarette bulunulmuştur.
7. 14 Mart üyemiz Ender Akat tarafından Kıbrıs Tarihi ve Turizmi sunumu yapılmıştır.
8. 15 Mart Elit Palas Hotel’de ANRO ve TÜRSAB Orta Anadolu BTK işbirliğinde ilk kez ortak bir üye buluşması gerçekleşmiştir.
9. 17 Mart Yönetim Kurulu Üyemiz Süha Fero’nun rehberliğini yaptığı üyelerimize yönelik Çankırı/Ilgaz “Çankırı Turistik Değerleri Tanıtım Turu” düzenlenmiştir.
10. 21 Mart Başkanımız Fehmi Cem Yücel rehberliğinde Ankara Eğitim Gezisinin ikincisi yapılmıştır.
11. 26 Mart ANRO ev sahipliğinde TUREB Delegeler Çalıştayı gerçeklemiştir.
12. 27 Mart TUREB 4.Olağan Genel Kurulu toplantısı yapılmıştır.


Nisan Ayı Etkinlikleri;


1. 5 Nisan Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran başkanlığında İl Tanıtma Kurulu toplantısı ve akabinde Turizm Haftası Programı için hazırlık toplantısı yapılmıştır.
2. 8 Nisan TUREB’in yeni dönem Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerinin Anıtkabir Resmi Çelenk Töreni gerçekleşmiştir.
3. 12 Nisan Ontoloji’ye Giriş Eğitimi gerçekleşmiştir.
4. 12 Nisan ATİD tarafından verilen iftar yemeğine Başkan Yardımcımız Betigül Öz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Öznur Doksöz katılmıştır.
5. 13 Nisan Yönetim Kurulumuz Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü'ne bir ziyaret gerçekleştirmiştir.
6. 13 Nisan Ankara Belediye Başkanlığı Turizm ve Tanıtma Müdürü Alp Aykut Çıngır ile görüşülmüştür.
7. 15 Nisan oda merkezimizde Türk Kızılay’ı tarafından “Temel İlk Yardım Eğitimi" verilmiştir.
8. 19 Nisan Anıtkabir Komutanı Albay Ümit Yücelen’e ziyarette bulunulmuştur.
9. 19 Nisan MTA Müzesi’nde Koray Sözeri ziyaret edilmiştir.
10. 20 Nisan üçüncü Ankara Eğitim Gezisi yapılmıştır.
11. 26 Nisan ANRO Yönetim Kurulu üyeleri TUREB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Eğinlioğlu’na ziyarette bulunmuştur.
12. 27 Nisan yönetim kurulu üyelerimiz Polis Müzesi’ni ve Şube Müdürü Raşit Hakan Güneş’i ziyaret etmiştir.
13. 27 Nisan TUREB ve ANRO başkanları Milletvekili Burhan Çakır’ı ziyaret etmiştir.


Mayıs Ayı Etkinlikleri;


1. 26 Mayıs ATİD tarafından Turizmin Enleri programında odamız üyesi Banu Baran “Yılın Turist Rehberi” olarak seçilmiştir.
2. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 28 Mayıs -12 Haziran 2022tarihlerinde “Başkent Kültür Yolu” festivali kapsamanda Oda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Betigül Öz ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ali Dede, Fuat Bora Güleşen ve Fikret Barbaros Göçer görev almışlardır.


Haziran Ayı Etkinlikleri;

1. 22 Haziran ANRO Başkan Yardımcısı Betigül Öz Ankara İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısına katılmıştır.
2. 27 Haziran Eskişehir Frigya Bölgesi’ni geliştirmek adına eğitim gezisi gerçekleştirilmiştir.
3. 29 Haziran TUREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu, TUREB Disiplin Kurulu Başkanı Rehber Hukukçu Asmen Yalçın Kaya ve TUREB Disiplin Kurulu Üyeleri SGK, vergi konuları ve diğer hukuki konularda bilgilendirme toplantısı yapmıştır.


Eylül Ayı Etkinlikleri;

1. 12 Eylül Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde Müdürlük, ANRO ve TÜRSAB yetkilileri ile denetim toplantısı gerçekleştirilmiştir.
2. Eskişehir ikametli Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Öncü’nün katkılarıyla 12 Eylül Eskişehir Odunpazarı Modern Müze ve İmren Erşen Oya Müzesi tanıtım etkinliğine Yönetimimiz ve üyelerimiz katılmışlardır.
3. 26 Eylül BURO 4. Turizm Zirvesi’ne katılınmıştır.


Ekim Ayı Etkinlikleri;


1. 1-23 Ekim Tarihlerinde Başkan Yardımcımız Betigül Öz liderliğinde Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Ankara Valiliği Kültür Yolu Festivali “Cumhuriyet Dönemi Yapıları Rotası” programına ANRO olarak destek verilmiştir. Festival dönemi boyunca çeşitli dernek, vakıf ve belediye gibi kurumların kamusal faaliyetlerine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Betigül Öz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ali Dede, Fuat Bora Güleşen ve Fikret Barbaros Göçer, Delegelerimizden Hatice Tabak ve üyelerimizden Ramiz Selim Akçaharman ile Derya Uçar ücretsiz rehberlik hizmeti sağlanmıştır.


Aralık Ayı Etkinlikleri;


1. 2 Aralık Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Öncü, İnönü’den Sakarya’ya Milli Mücadele Rotasının oluşturulması kapsamında Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal başkanlığında yapılan çalıştaya odamızı temsilen katılmış ve TÜBİTAK 3005 projesi başlangıç toplantısı gerçekleştirilmiştir. Türkiye Devleti’nin kurtuluş ve kuruluşuna giden süreçte I. İnönü, II. İnönü, Kütahya-Eskişehir, Sakarya Meydan ile Büyük Taarruz Muharebeleri’nin gerçekleştiği Ankara (Polatlı), Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Afyon il sınırları içinde, savaş alanları turizminin geliştirilebilmesi için tarihi ve edebi metinlere dayalı bilgilerle zenginleştirilmiş bir turun planlanmasının ve bu turun katılımcıların bilgi düzeylerine ve duygu durumlarına etkilerinin tespit edilmesinin amaçlandığı projede; tarihi belgeler ışığında bir rotanın geliştirilmesi, zenginleştirilmiş bir anlatı oluşturulması ve bu anlatıların tura katılan öğrencilerin milli mücadele dönemine ilişkin bilgi düzeylerinde yarattığı etkinin tespit edilmesi, dolayısıyla kırsal ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması planlanmıştır.

2. 8 Aralık Yönetim Kurulu Üyemiz Bulut Okçu, Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği tarafından organize edilen 11. Bilkent Turizm Forumu’na katılmıştır. Kamu ve özel sektör kuruluşları temsilcileri ile turizm akademisyenlerinin bir araya getirilmesine özen gösterilmiş ve turizm sektörünün güncel sorunlarının farklı bakış açılarından değerlendirilmesi sağlanmıştır. 11. Forumun bu yılki teması “Turizmde Çeşitlenme: Canlanma Zamanı” olup pandemi sonrası Türk ve dünya turizminin yeniden canlanması ve alternatif turizm türlerinin irdelenmesi amaçlanmıştır. Pandemi sonrası dünyada, bütün ekonomik sektörlerde olduğu gibi turizm endüstrisinin de rekabet üstünlüğümüzün korunması ve arz-talep dengesinin doğru kurulması anlamında yeni koşullara uyum sağlama ihtiyacı öncelikli konular arasında yer almaktadır. Bu çerçevede, konaklama, ulaşım ve yiyecek-içecek sektörlerinin nasıl canlandığı, ne gibi yeni stratejiler izlediği forum kapsamında değerlendirilmiştir.

3. 20-21 Aralık Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve oda üyelerimiz katılımıyla, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan BURO üyesi Murat Aykan Özyürek rehberliğinde Bursa eğitim gezisi yapılmıştır.

4. 27 Aralık Yönetim Kurulu üyelerimizin katılımıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde rehberlik bölümü öğrencileri ile “ANRO Öğrenci Buluşması” gerçekleşmiştir. Rehber adayı öğrenciler rehberlik mesleğiyle ilgili bilgilendirilmiştir.

5. 28 Aralık İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ndeki tanıtım etkinliğine ANRO üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri olarak katılım sağlanmıştır. Müze yetkilisi Büşra Taştaban eşliğinde detaylı bir şekilde gezilmiş ve üyelerimiz bilgilendirilmiştir.

31 Aralık 2022 Cumartesi / Bu haber daha önce 477 kez okundu.